Σε μας θα βρείτε ηλεκτρικούς και ηλιακούς θερμοσίφωνες επιλεγμένων κατασκευαστών που το όνομά τους είναι και η εγγύηση της ποιότητας των προϊόντων μας. H PSD CLIMA ως επίσημη αντιπρόσωπός τους, σας βεβαιώνει ότι με τα προϊόντα αυτής της τεχνολογίας, θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους.

Σε εμάς θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από ηλεκτρικούς και ηλιακούς θερμοσίφωνες εξαιρετικής ποιότητας, σε εξαιρετικές τιμές για να έχετε πάντα ζεστό νερό στο σπίτι ή την επιχείρησή σου!!

Η PSD CLIMA διαθέτει ηλιοθερμικά συστήματα για

  • Κατοικίες, Καταστήματα.
  • Εμπορικά Κέντρα, Γραφεία.
  • Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία, και Βιομηχανικούς χώρους.

Πως διαλέγω Ηλιακό Θερμοσίφωνα

Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα αποτελεί επένδυση με πολλά οφέλη. Η επένδυση σε ηλιακό θερμοσίφωνα μπορεί να σου γλυτώσει πολλά χρήματα για ηλεκτρικό ρεύμα και να συμβάλει στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου. Ποια είναι όμως τα βασικά κριτήρια για να επιλέξεις τον κατάλληλο ηλιακό θερμοσίφωνα;

Μέγεθος δοχείου νερού

Το πρώτο κριτήριο έχει να κάνει με τη μέση κατανάλωση ζεστού νερού ανά άτομο – κυρίως το χειμώνα που η ηλιοφάνεια είναι σαφώς μικρότερη – συνυπολογίζοντας το νερό που χρησιμοποιείται και από πλυντήρια ρούχων ή πιάτων. Αν μιλάμε για μία τετραμελή οικογένεια που δεν κάνει εξεζητημένη χρήση, τότε ένας ηλιακός θερμοσίφωνας των 160lt θεωρείται επαρκής.

Λειτουργία και ηλιακοί συλλέκτες

Οι επιλεκτικοί συλλέκτες μπορούν να αποδώσουν μέχρι 40% περισσότερο από τους απλούς (χάλκινους) ηλιακούς συλλέκτες. Ειδικότερα εκείνοι με επίστρωση τιτανίου μπορούν να απορροφήσουν μέχρι 95% άμεση και έμμεση ακτινοβολία – άρα ακόμα μεγαλύτερη απόδοση και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντική παράμετρος είναι η τακτική συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα για την καλή λειτουργία του.

Στον αντίποδα, υπάρχουν οι ηλιακοί που λειτουργούν με λυχνίες κενού, των οποίων η απόδοση θεωρείται ότι φτάνει το 100% ακόμα και το χειμώνα. Λόγω του μεγαλύτερου κόστους στην αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα, προτιμώνται στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη ζεστού νερού καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Διακρίνουμε το μπόιλερ, ανάλογα με το υλικό κατασκευής του

Glass: Θεωρείτει η πιο ενδεδειγμένη κατασκευή, κυρίως για τις αντοχές της σε πολύ σκληρά νερά (σου θυμίζει κάτι;) και για την υψηλή ελαστικότητά της, προστατεύοντας από ρωγμές λόγω συστολής και διαστολής κατά τις απότομες μεταβολές στη θερμοκρασία.

Χάλκινο: Η τιμή αγοράς ανεβαίνει κατά πολύ για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα με χάλκινο μπόιλερ, όμως από την άλλη, μιλάμε για “αθάνατη” κατασκευή.

Ανοξείδωτο (ΙΝΟΧ): Δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα με μεγάλη αντοχή στη διάβρωση και την ηλεκτρόλυση και αρκετά ακριβή στην αγορά.

Γαλβανιζέ: Είναι το πιο απλό και φθηνό υλικό με μικρή όμως αντοχή στη διάβρωση. Έχε υπόψη ότι σε περίπτωση διάβρωσής του, το νερό μολύνεται και γίνεται ακατάλληλο για την υγεία σου.