Αν η αποχέτευση του κλιματιστικού είναι μέσα σε κάποιο δοχείο που έχει γεμίσει με νερό, αφαιρέστε το δοχείο. Αν το άκρο της αποχέτευσης είναι βουλωμένο καθαρίστε το, διαφορετικά επικοινωνήστε μαζί μας.

Πρώτα απ’ όλα βεβαιωθείτε ότι :

 1. Το καλώδιο του κλιματιστικού είναι στην πρίζα Το χειριστήριο έχει καινούργιες μπαταρίες.
 2. Ο χρονοδιακόπτης δεν είναι εσφαλμένα ρυθμισμένος.
 3. Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα ανωτέρω καλέστε μας.

Αρχικά καθαρίστε τα φίλτρα και αερίστε το δωμάτιο. Εάν η μυρωδιά συνεχίζεται καλέστε μας. και ένας τεχνικός μας θα έρθει άμεσα στο χώρο σας για να κάνει συντήρηση στο κλιματιστικό σας και να αντικαταστήσει τα φίλτρα ενεργού άνθρακα.

Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι:

 • χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής.
 • πολύ μικρός χρόνος επαφής ηλιακών ακτίνων με τον ηλιακό συλλέκτη
 • ανεπαρκής ηλιοφάνεια – πυκνή συννεφιά (συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνες)
 • κακής ποιότητας ηλιακοί συλλέκτες

Σε αυτή την περίπτωση οι αιτίες μπορεί να είναι οι εξής: χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα (αντιψυκτικού υγρού) στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής. ανεπαρκής χρόνος επαφής ηλιακών ακτινών με τον ηλιακό θερμοσίφωνα λόγω σκίασης ανεπαρκή ηλιοφάνεια (κατά τους χειμερινούς μήνες συνήθως) λόγω αλάτων έχει βουλώσει κάποια σωλήνα του συστήματος με αποτέλεσμα τη μη κυκλοφορία του θερμικού υγρού κακή κατάσταση των ενώσεων με αποτέλεσμα έστω και ελάχιστη διαρροή λάθος προσανατολισμός ή κλίση των συλλεκτών συσσωρευμένη σκόνη / λάσπη στους υαλοπίνακες.

Σε μία τέτοια περίπτωση, πρέπει να καλέσετε κάποιον ηλεκτρολόγο για έλεγχο των ενώσεων του ηλεκτρικού σας καλωδίου από τον πίνακα μέχρι τον θερμοσίφωνα. Αν δεν διαπιστωθεί βλάβη στην καλωδίωση, καλέστε μας για περαιτέρω έλεγχο

Στην θέρμανση ο εσωτερικός ανεμιστήρας ξεκινάει με μια μικρή καθυστέρηση.

Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από την θερμοκρασία που έχουμε επιλέξει στο κοντρόλ και από την υγρασία που έχει η ατμόσφαιρα κάθε μέρα.

Αρχικά αντικαταστήστε τις μπαταρίες σας. Αν συνεχίζει να μην δίνει εντολές ελέγξτε εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην πρίζα ή αν η ασφάλεια στον ηλεκτρικό πίνακα είναι ενεργοποιημένη. Εάν συνεχίζει το πρόβλημα πατήστε το κουμπί χειροκίνητης έναρξης για να ξεκινήσετε την συσκευή σας και επικοινωνήστε μαζί μας .

Σε περίπτωση μακροχρόνιας απουσίας από το σπίτι και επομένως μη χρήσης του ηλιακού θερμοσίφωνα προτείνεται να καλύψετε τους συλλέκτες του συστήματός σας. Η καλύτερη πρόταση που μπορούμε να σας κάνουμε είναι το ειδικό προστατευτικό κάλυμμα για ηλιακό που μπορεί να σας προμηθεύσει η εταιρία μας. Αν η απουσία είναι μεγάλη και δεν έχει σκεπαστεί η συλλεκτική επιφάνεια [ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες] τότε με την επιστροφή σας θα χρειαστεί απαέρωση [εξαερισμός] του κλειστού κυκλώματος και συμπλήρωμα θερμικού υγρού.

Μάλλον φταίει το χειριστήριό σας. Αρχικά αντικαταστήστε τις μπαταρίες σας και αν συνεχίζει να μην δίνει εντολές καλέστε μας. Μέχρι να προμηθευτείτε το χειριστήριο ξεκινήστε την μονάδα σας από το κουμπί χειροκίνητης έναρξης (συνήθως βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος ).

Με την χρήση του ηλιακού θερμοσίφωνα επιτυγχάνουμε από 40% έως 80% εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και εξοικονόμηση χρημάτων. Το ποσοστό αυτό εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από την ποιότητα κατασκευής του δοχείου του ηλιακού θερμοσίφωνα και των ηλιακών συλλεκτών.

Περισσότερο από μια ώρα και ανάλογα με το μέγεθος του κάδου.

Αν ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού υγρού στο θερμικό του φορέα, τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος να σπάσουν οι σωληνώσεις από τον παγετό.

Η θερμοκρασία εντός του δωματίου είναι αρκετά χαμηλή. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ο ηλιακοί θερμοσίφωνες με επιλεκτικούς συλλέκτες (με επίστρωση τιτανίου), έστω και με 50% συννεφιά, μας δίνουν ζεστό νερό θερμοκρασίας 30° – 40°C.

Κατά τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, σκεπάστε μέρος της συλλεκτικής επιφάνειας (αν δεν κάνετε πλήρη κατανάλωση του ζεστού νερού) ή ολόκληρο το συλλέκτη/ες (αν λείπετε σε διακοπές). Έτσι μειώνετε την καταπόνησή του Ηλιακού σας, αυξάνεται την διάρκεια ζωής του και αποφεύγετε την πτώση του θερμοστάτη που επιτρέπει την λειτουργία του Ηλιακού και με το ηλεκτρικό.

Τι κάνω στον ηλιακό θερμοσίφωνα σε περίπτωση παγετού;

Ένας ποιοτικός ηλιακός θερμοσίφωνας πρέπει να είναι κλειστού κυκλώματος (να λειτουργεί με αντιψυκτικό υγρό) διότι αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα και έτσι προστατεύονται οι ηλιακοί συλλέκτες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος έχουν 50% μεγαλύτερο όριο ζωής και τον μέγιστο δυνατό βαθμό απόδοσης.

Αν η αποχέτευση του κλιματιστικού είναι μέσα σε κάποιο δοχείο που έχει γεμίσει με νερό, αφαιρέστε το δοχείο. Αν το άκρο της αποχέτευσης είναι βουλωμένο, καθαρίστε το διαφορετικά καλέστε μας.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι συμπυκνώματα της υγρασίας της ατμόσφαιρας που δημιουργούνται από της παγωμένες σωλήνες του ψυκτικού κυκλώματος.

Οι πιθανότερες εκδοχές είναι οι εξής :

 • Να έχετε ρυθμίσει το κλιματιστικό σας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από την θερμοκρασία που επικρατεί στο δωμάτιο.
 • Να έχετε ξεχάσει την επιλογή MODE της θέρμανσης ή του ανεμιστήρα.
 • Να μην έχετε ορίσει την ένδειξη COOL στο χειριστήριο σας.
 • Τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας είναι βρώμικα και πρέπει να καθαριστούν.

Εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει τότε το μηχάνημα χρειάζεται την συμβολή εξειδικευμένου τεχνικού για να ελέγξει αν το κλιματιστικό χρειάζεται χημικό καθαρισμό ή έχει πιθανή διαρροή και απαιτείται άμεση επισκευή.

Το μηχάνημα μάλλον δεν έχει πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι να έκανε απόψυξη, λόγω της χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας.

Τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού, όπως είναι η μάσκα, μπορεί να παράγουν έναν ήχο θορύβου κατά την ελαφριά διαστολή ή συστολή τους λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας.

Ναι, εφόσον το κλιματιστικό σας υποστηρίζει την λειτουργία χειροκίνητης έναρξης.

Είναι φυσιολογικό. Το χειμώνα που αντιστρέφεται ο κύκλος ψύξης, η υγρασία της ατμόσφαιρας υγροποιείται στην εξωτερική μονάδα και όχι στην εσωτερική.