Πολλές φορές βλέπουμε καταστήματα που έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές ακόμα και μέσα στο χειμώνα. Σίγουρα οι ανοιχτές πόρτες προσελκύουν τον πελάτη περισσότερο, τι γίνεται όμως με την κατανάλωση ενέργειας; Πώς μπορούμε να έχουμε ανοιχτές τις πόρτες μας στους πελάτες χωρίς να ξοδεύουμε μια περιουσία για τον κλιματισμό του χώρου;

Ο ρόλος της αεροκουρτίνας είναι να προστατέψει το ζεστό ή κρύο αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος από τον εξωτερικό αέρα, δημιουργώντας στην ουσία μια «ασπίδα προστασίας».

Χρησιμότητα

Η αεροκουρτίνα είναι ένας μακρύς και λεπτός ανεμιστήρας ο οποίος τοποθετείται πάνω από την πόρτα στην είσοδο του καταστήματος. Ο ρόλος της αεροκουρτίνας είναι να προστατέψει το ζεστό ή κρύο αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του καταστήματος από τον εξωτερικό αέρα, δημιουργώντας στην ουσία μια «ασπίδα προστασίας». Με άλλα λόγια, η αεροκουρτίνα λειτουργεί σαν ένα φράγμα το οποίο εμποδίζει τις αέριες μάζες να εισέλθουν στο χώρο, παρέχει δηλαδή μια «αόρατη» μόνωση διατηρώντας την εσωτερική θερμοκρασία στα επιθυμητά επίπεδα. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται φυσικά και η εξοικονόμηση ενέργειας αφού αποτρέπονται οι μεγάλες απώλειες ζεστού ή ψυχρού αέρα, εξασφαλίζοντας ένα άνετο περιβάλλον τόσο για τους πελάτες όσο και για τους υπαλλήλους.

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα της αεροκουρτίνας δεν περιορίζονται μόνο στη διατήρηση της θερμοκρασίας. Έτσι λοιπόν μια αεροκουρτίνα προστατεύει από τα καυσαέρια, τη σκόνη, τις δυσάρεστες οσμές ακόμα και τα έντομα που αλλιώς θα εισέρχονταν στο χώρο μας. Οι αεροκουρτίνες είναι επίσης απλές συσκευές, οι οποίες είναι πολύ εύκολες στη χρήση τους, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να μπορεί να τις χρησιμοποιήσει ο καθένας.

Τι να προσέξετε

Για να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το αναμενόμενο όφελος, παίζει καθοριστικό ρόλο η επιλογή της κατάλληλης αεροκουρτίνας για το χώρο μας. Έτσι λοιπόν, χρειάζεται να ληφθούν υπόψη ορισμένοι παράγοντες, όπως το ύψος της πόρτας, αν υπάρχει κι άλλη πόρτα εισόδου στην ίδια ή σε άλλη όψη του καταστήματος, η περιοχή που βρίσκεται το κτίριο ώστε να ληφθούν υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, τα συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού κ.ά..

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού ή να λάβετε προσφορά για την εγκατάσταση αεροκουρτινών!