Η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα έχει γίνει πλέον ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο και ο λόγος είναι απλός. Τα οφέλη που εξασφαλίζει είναι πραγματικά πολλά και η τοποθέτησή του πολύ εύκολη.

Ηλιακοί θερμοσίφωνες

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι από τις πιο χρήσιμες και αποδοτικές συσκευές που μπορεί να επιλέξει κανείς. Η χρήση και η λειτουργία τους βασίζεται στην εκμετάλλευση της ηλιακής ακτινοβολίας, που υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων μέχρι και 80%, ενώ παράλληλα χαρίζει αυτονομία στο σπίτι χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον. Τα μεγέθη ηλιακού θερμοσίφωνα που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά είναι πολλά και κατάλληλα για να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη. Ταυτόχρονα ευελιξία υπάρχει και στο σημείο εγκατάστασης, καθώς είναι δυνατή η τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα σε ταράτσα, κεραμοσκεπή, ακόμα και σε μπαλκόνι.

Πλεονεκτήματα

Για να εκμεταλλευτείς, όμως, πλήρως τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει η εγκατάσταση ηλιακού υπάρχουν κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις:

  • Το καλύτερο σημείο τοποθέτησης ηλιακού είναι προς το νότο καθώς εκεί υπάρχει ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
  • Απέφυγε την εγκατάστασή του κοντά σε ψηλά αντικείμενα ή δέντρα που μπορεί να του δημιουργούν ανεπιθύμητες σκιές.
  • Κατά την επιλογή του σημείου τοποθέτησης, έχε στο μυαλό σου ότι θα χρειαστείς αρκετό ελεύθερο χώρο γύρω του. Έτσι δεν θα χρειαστεί να τον μετακινήσεις, αν στο μέλλον χρειαστείς επισκευή ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Προσπάθησε ο ηλιακός να βρίσκεται όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο κατανάλωσης του νερού ώστε να μη χάνεται η θερμότητα μέσα από μακρινές διαδρομές στις σωληνώσεις.

Εγκατάσταση

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγκατάσταση και τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα, όλων των εταιρειών και όλων των τεχνικών προδιαγραφών, καθώς και την επισκευή του και αντικατάσταση εφόσον αυτό είναι αναγκαίο. Έχουμε άριστες γνώσεις και εμπειρία στους ηλιακούς θερμοσίφωνες και στους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και οι πελάτες μας που μας έχουν εμπιστευτεί έχουν μείνει πλήρως ευχαριστημένοι.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού ή να λάβετε προσφορά για την εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα!